20 décembre 2018

Het Fiat-gamma tentoongesteld op de Turijnse pleinen onder de lichten van "Luci d'Artista"

Het Fiat-gamma wordt tentoongesteld onder de lichten van Luci d'Artista, een tentoonstelling van moderne kunst in de open lucht die elk jaar van oktober tot januari de pleinen en straten van Turijn verlicht en in een typische kerstsfeer doet baden.

De modellen uit het gamma lieten zich fotograferen tegen de spectaculaire achtergrond van de lichtcreaties van moderne kunstenaars uit de hele wereld.

Het "Tappeto Volante" (vliegend tapijt) van Daniel Buren op het Piazza Palazzo di Città reflecteerde prachtig op de "Bicolore Brunello"-lakafwerking (een hint naar de kleuren van de herfst in Italië) van de Fiat 500 Collezione, de tweede speciale serie van het jaar.

De 500 Collezione werd knap opgesteld onder het gewelf van stalen kabels en rode, witte en blauwe blokken, die eruitzien als een in de lucht opgehangen vliegend tapijt. Het op elk uur van de dag te smaken kunstwerk is een voorbeeld van hoe kunst kan veranderen in een markant element van stadsaankleding en hoe de iconische Fiat zelf een kunstwerk kan worden. De Fiat 500 werd onder dezelfde installatie vervoegd door de nieuwe 500X, de nieuwe 500L en de 124 Spider in een labyrint van kleuren en hoeken om het eeuwenoude plein een bijzondere kersttoets te bezorgen.

De versie van de nieuwe speciale serie Fiat 500 Collezione in Grigio Cortina glinsterde onder de "Giardino Barocco Verticale" (verticale baroktuin) van Richi Ferrero in de Via Alfieri. Lampen verlichten de muren en de grond en vormen een dubbele kerstboom die een betoverende sfeer creëert, bijna zoals in een modeshow, perfect afgestemd op het DNA van het tentoongestelde model.

"Vento solare" (zonnewind) van Luigi Nervo op het Piazzetta Mollino, gemaakt met flarden licht en lucht die met hun cirkelbewegingen de zon en haar stralen tot uitdrukking brengen, was de gekozen locatie voor de iconische Fiat 500 en Fiat Panda, de best verkochte stadswagens in Europa.

"Love difference" van Michelangelo Pistoletto is de lichtinstallatie op het Piazza della Repubblica die als achtergrond diende voor de gammafoto's. De installatie brengt boodschappen van vrede voor de vele mensen die deze multiculturele ruimte delen, in tal van kleuren. Het hoeft dan ook niet te verrassen dat de kleurrijke wagens uit het Fiat-gamma, die in vele landen over de hele wereld verkocht worden en zeer uiteenlopende, zeer verschillende klanten aanspreken, zich hier perfect thuis voelden.

Een boodschap van vrede vertaald in vele talen, dezelfde talen die Fiat wereldwijd spreekt.

 

Turijn, 20 december 2018

 

dernières vidéos

recherche avancée

Recherche...

De
Pour
Recherche

Images


Download