14 novembre 2018

Fiat is hoofdsponsor van het filmfestival van Turijn

 • Voor het vierde jaar op rij is Fiat hoofdsponsor van het TFF, het filmfestival van Turijn, dat gehouden wordt van 23 november tot 1 december.
 • De nieuwe modellen 500X en 500L zullen festivalgasten tijdens het event vervoeren.
 • Dit versterkt de diepe band tussen Turijn, het merk Fiat en de beste filmtraditie sinds het begin van de 20e eeuw.
 • Fiat wordt de ster van een van de voornaamste internationale filmfestivals, het TFF, dat van 23 november tot 1 december plaatsvindt in Turijn. Het filmfestival van Turijn, dat dit jaar voor de 36e keer plaatsvindt, toont art-house films, thematische onderdelen en experimentele werken en bevestigt hiermee zijn uniek vermogen om traditie en innovatie succesvol te combineren en zich thuis te voelen in een brede waaier van onderwerpen en talen.

  Fiat voorziet de acteurs, regisseurs en gasten die het festival bezoeken van een vloot van 500X- en 500L-voertuigen, de modellen die recent vernieuwd werden om hun positie als sterren in hun respectievelijke segmenten te behouden. Voor de nieuwe 500X is de terugkeer naar het hart van Turijn van grote betekenis. Enkele weken geleden vond hier de internationale perslancering van de Fiat-cross-over plaats, op een van de meest iconische locaties van Italië: het Nationale Cinemamuseum in het Mole Antonelliana-gebouw, dat al meer dan een eeuw over de hoofdstad van Piëmont uitkijkt.

  Er is een onlosmakelijke band tussen Turijn, het merk Fiat en de beste filmtraditie sinds het begin van de 20e eeuw. Diverse Fiat-modellen werden in de loop der jaren met de regelmaat van de klok 'gecast' door befaamde regisseurs, waardoor Fiat Automobiles is uitgegroeid tot nationaal erfgoed, met een uitstraling die de grenzen van de autowereld ver overstijgt. Zo koos Fellini in 1957 de 1100 B en 600 Trasformabile voor 'Nights of Cabiria' en speelde de 500X bijna vijftig jaar later een rol in Ben Stillers blockbuster 'Zoolander 2'. En dan hebben we het nog niet over de talloze plekjes in Turijn waar fantastische films werden opgenomen. De piazza Castello was bijvoorbeeld te zien in 'Hannah and her Sisters' van Woody Allen, terwijl de piazza CLN als decor diende voor de nachtmerrieachtige scènes van Dario Argento. Ook Fiat zelf produceerde sinds 1911 meer dan 1.500 films - waaronder documentaires en reclamevideo's - die een grote artistieke waarde hebben. 

  Het eerste hoofdstuk in het partnerschap van Fiat met film is de heerlijke kortfilm 'Fiat 500X - A taste of tomorrow. Today' geïnspireerd door de cultfilm 'Back to the Future' uit de jaren 80, die niet alleen gebruikmaakt van originele vertelkunst om eer te betuigen aan de grote filmtraditie, maar ook veel succes oogstte op het internet: hij werd meer dan 42 miljoen keer bekeken op de socialemediakanalen van Fiat, het beste resultaat van FCA ooit. Deze kortfilm, die hulde brengt aan de nieuwe 500X, zet veelbetekenend de strategie verder die in 2017 aangevangen werd met de hommagefilm die de 60e verjaardag van de 500 vierde, namelijk 'See you in the future' met Oscarwinnaar Adrien Brody.

  De film biedt bereikbare dromen in een medium dat zowel tot het verleden als de toekomst behoort. Op dezelfde manier bevestigt de 500-familie, die nu aangevuld wordt met de nieuwe 500X en 500L, haar status als een fantastische 'tijdmachine' die de stijlkenmerken van haar beroemde voorganger behoudt en tegelijk nieuwe, aan de toekomst 'ontleende' technologieën aanbiedt. Een droomwagen ontsproten aan de verbeelding van een filmmaker? Nee: een werkelijkheid, die klaarstaat om over de Europese wegen te reizen, in de vorm van de nieuwe 500X. De Italiaanse cross-overs zijn bijvoorbeeld, voor het eerst in het Fiat-gamma, uitgerust met de nieuwe motoren FireFly Turbo 1.0 en FireFly Turbo 1.3, een nieuw technologisch record voor de groep op het vlak van motorontwerp. Net als hun naamgenoten ('firefly' is Engels voor 'glimworm') vormen de nieuwe FireFly-motoren de compactste en schoonste beschikbare energiebron voor Fiat-modellen. En de nieuwe 500X is niet alleen het meest hoogtechnologische Fiat-model allertijden, maar ook het model met het beste aanbod op het vlak van rijveiligheid en hulpsystemen, met standaard verkeersbordenherkenning, snelheidsadviseur en rijstrookassistent op alle versies. Wat meer is, hij biedt een volledig nieuw gamma met twee koetswerkversies en drie afwerkingsniveaus - Urban, City Cross en Cross.

  *'Back to the Future' is een handelsmerk en copyright van Universal Studios en U-Drive Joint Venture. Gelicentieerd door Universal Studios. Alle rechten voorbehouden.

   

  November 2018

   

  dernières vidéos

  recherche avancée

  Recherche...

  De
  Pour
  Recherche

  Images


  Download